22 maart, 12 april en 19 april hebben wij geen inloop in ons dierenasiel bij de katten verblijven, deze dagen zijn wij dus alleen geopend op afspraak!

Het Asiel

De doelstelling van het asiel is het opvangen en uitplaatsen van zwerf- en afstandshonden en katten. Wij hebben een werkgebied waar wij de dieren uit opvangen, namelijk de gemeente Berkelland en de gemeente Haaksbergen. Bijna dagelijks worden er zwerfhonden en zwerfkatten uit deze gemeenten naar het dierenasiel gebracht.

Ze worden gebracht door de dierenambulance, door de gemeente of door mensen wie het dier hebben zien zwerven. Als zo’n zwerfdier binnenkomt, wachten wij twee weken of de rechtmatige eigenaar zich meldt. Is dit niet het geval, dan gaan wij op zoek naar een nieuw liefdevol huis. Naast de zwerfdieren heb je ook nog de afstandsdieren. Deze dieren worden door hun eigenaar naar het asiel gebracht om er afstand van te doen. De redenen dat mensen dit doen lopen vaak erg uiteen.

Er zitten veel dieren bij asiel Brammelo met allemaal een verschillend verhaal. Ze zijn allemaal op zoek naar één ding en dat is een leuke nieuwe baas die tijd en aandacht aan ze kan geven. Kortom, bent u nog op zoek naar een leuke hond of kat? Kijk dan eens in het asiel, want daar zitten de leukste dieren!

Elk asieldier heeft zijn eigen verhaal. Om dit zo duidelijk mogelijk weer te geven staat er van elk asieldier een kort stukje op deze site. Bekijk en lees het rustig en voor meer informatie kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Bij interesse kunt u langskomen. Dit doen wij alleen op afspraak zodat wij de tijd kunnen inplannen om u voor de nodige uitleg en informatie over het dier te voorzien. Vrijdags hebben wij, alleen voor asielkatten een inloopmiddag/avond van 14.00 uur tot 20.00 uur waarbij u zonder afspraak kunt binnenlopen. Dit kan zijn omdat u een nieuw maatje zoekt, maar ook voor extra aandacht en een knuffel voor onze asielkatten. U bent van harte welkom!

 

Asielhonden:
Elke asielhond is gevaccineerd met de cocktail en kennelhoest. Ook is de hond ontwormd en ontvlooid en draagt een chipnummer. Het dier wordt na uitplaatsing door ons geregistreerd bij Backhome. Er wordt door ons beoordeeld of het dier geschikt voor u is.

 

 

Asielkatten:
Elke asielkat is gevaccineerd tegen niesziekte en kattenziekte. Ook is de kat ontwormd en ontvlooid, draagt een chipnummer en volwassen katten zijn natuurlijk gecastreerd/gesteriliseerd. De kat wordt na uitplaatsing door ons geregistreerd bij Backhome. Ook bij katten wordt er door ons beoordeeld of het dier bij u past.

button-asielkatten

Als u besluit een asieldier te nemen, dan heeft u het dier 10 dagen op proef. Binnen die 10 dagen kan het dier worden teruggebracht en krijgt u de helft van het adoptiebedrag terug. Na de 10 dagen zult u afstand moeten doen, waar afstandskosten aan verbonden zitten. Uiteraard kunt u de proeftijd in overleg verlengen als u contact met ons opneemt binnen de eerste 10 dagen na adoptie.

  • Mocht een oud-asieldier van ons niet meer in de huidige situatie passen bij de eigenaar, zal het dier bij ons terug moeten komen. Ook al is de adoptie jaren geleden geweest.
  • Mocht het dier, binnen 14 dagen na uitplaatsing, ziekteverschijnselen vertonen die tijdens de opvang in het asiel zijn opgelopen, dan kan men altijd op onze kosten langs onze eigen dierenarts (DAP Haaksbergen) na telefonisch contact te hebben gehad met ons. Deze garantie vervalt dus bijvoorbeeld als u overgaat op ander voer dan dat het dier bij ons heeft gehad.
  • Kittens zullen bij de nieuwe eigenaar gecastreerd/gesteriliseerd moeten worden.

Op Goede vrijdag is er geen inloop bij de kattenkamers.