Kennen jullie onze Soof? Ze is al een keer langsgekomen als asieldier van de week, en wie weet hebben jullie haar wel eens zien wandelen met één van onze medewerkers, vrijwilligers of stagiaires.

Soof, nu anderhalf jaar oud, kwam bij ons binnen als afstandshond. Na een paar maanden werd opgemerkt dat ze linksachter iets kreupel liep. Na een bezoek van de dierenarts hier op het asiel, werd bijna zeker geconstateerd dat ze het met de kruisbanden niet in orde had. Met een röntgenfoto is vastgesteld dat dit inderdaad het geval is. De dierenarts omschrijft het als volgt:
‘’ Soof loopt sinds een aantal weken linksachter niet goed. In draf loopt ze kreupel en na het opstaan heeft ze een start kreupelheid. De linker knie van Soof bleek behoorlijk verdikt en bij staan belast ze haar linker achterpoot minder dan rechts.
Onder sedatie was duidelijk te voelen dat de linker knie instabiel was. De voorste kruisband blijkt gescheurd.
Op de röntgenfoto is goed te zien dat er veel vocht in het kniegewricht van Soof zit. Dit is een reactie van het lichaam op de beschadiging in de knie.
Aangezien Soof een actieve, grote hond is die nog een heel leven voor zich heeft is het beste dat we voor haar kunnen doen haar knie te opereren.
Door middel van een TTA gaan we de voorste kruisband functie overbodig maken zodat ze na herstel weer kan rennen en spelen.’’

De operatie voor Soof staat gepland op 25 juli. Een grote operatie, uitgevoerd door een specialist, dat veel geld gaat kosten.
Alle financiële ondersteuning is in dit geval zeer welkom!

Wilt u helpen?
Uw donatie mag gestort worden op onze rekening:
Stichting Dierenasiel Brammelo: NL38 RABO 0125 7496 86, onder vermelding van: Operatie Soof.

Iedereen alvast enorm bedankt namens ons en lieve Soof!

Op Goede vrijdag is er geen inloop bij de kattenkamers.